Activitati la pensiune:

Obiective turistice:

pensiunea-alpina-homeslider-000Raul Lotru

Izvorand din Lacul de origine glaciara Galcescu, din Masivul Parang, la o altitudine de 1830 m, Lotrul separa Muntii Latoritei de cei ai Lotrului si are o lungime de 76,6 Km. Cursul raului a fost amenajat prin construirea numeroaselor lacuri de acumulare, care au facut din zona cea mai mare amenajare hidrografica din tara.
Lacul Vidra, de tip baraj de anrocamente cu nucleu de argilă, situat la o altitudine de 1.289 m, este rezervorul principal al sistemului hidro-energetic Lotru, colectand, prin tuneluri subterane de peste 150 km, apele afluentilor Lotrului si ale lacurilor de acumulare Petrimanu si Galbenu, de pe raul Latorita.

Hidrocentrala Ciunget

Este cea mai mare uzina hidroenergetica de pe raurile interioare romanesti, si se afla la o adancime de 140 m sub talvegul Raului Latorita – afluentul principal al Raului Lotru. Centrala a fost pentru prima dată pusă în funcțiune în 1972, dupa sase ani de lucrari, și are o putere instalată de 510 MW (pentru comparație, un reactor de la Cernavodă are o putere de circa 600 MW).Hidrocentralele Malaia si Bradisor strajuiesc de o parte si de cealalta satul Malaia,nu au performante hidroenergetice extraordinare, insa din momentul in care intalnesti Bradisorul totul se transforma in poveste. De aici Valea Lotrului devine spectacol, peisajul iti taie rasuflarea. Turistul este fermecat de combinatia apa-munte-cer, iar acolo unde toate se intalnesc, la coada Lacului Bradisor, ti se prezinta in splendoarea ei – Pensiunea Alpina.

pensiunea-alpina-homeslider-00TRANSALPINA

Cea mai inalta si cea mai frumoasa sosea din Romania supranumita si “Drumul Regelui”. Drumul a primit numele de la latinescul “Transalpina” – tara de dincolo de munti, cum era numita in vechile texte si harti. Dupa ce a fost construit, in anul 1938, Regele Carol al II – lea l-a inaugurat parcurgandu-l el insusi impreuna cu familia sa. Soseaua este printre putinele din tara pe care se poate ajunge cu masina pana la nori si chiar deasupra lor, cel mai inalt punct strabatut fiind pasul Urdele 2145 m. Peisajele pitorești pe care le străbate această șosea prin Munții Parâng vă vor încânta privirea și cu siguranță la săvărșirea călătoriei veți păstra gândul de a vă reîntoarce. Drumul este modernizat în totalitate şi este accesibil pentru orice tip de autoturism.
Iubitorii sporturilor de iarna vor gasi aici cel mai frumos, iar in curand si cel mai mare domeniu schiabil din tara – Transalpina Ski Resort. Proiectul este unul foarte ambitios si include o lungime de 80 km de partii ce ajung pana la 2100 m altitudine. Domeniul functioneaza din martie 2012 cu sapte partii, transport pe cablu asigurat de doua linii de telegondole, telescaun si doua linii de teleschi. Partiile sunt foarte bine intretinute cu ajutorul echipamentelor si a utilajelor de ultima generatie administrate de o echipa profesionista si inimoasa.